Aktivnosti v okolici Velenjskega jezera

Na Velenjskem jezeru se raziskovanje ne konča s samim jezerom. V okolici so zanimive znamenitosti in kulturni spomeniki, ki čakajo, da jih odkrijete. Odpravite se na kratek izlet v Velenje, živahno mesto, znano po svoji bogati zgodovini in arhitekturnih čudesih. Raziščite osupljivi Velenjski grad, veličastno palačo v renesančnem slogu, v kateri se nahaja muzej, ki prikazuje lokalno dediščino.

 

Za tiste, ki iščejo dozo adrenalina, so bližnje Golte igrišče za navdušence na prostem. Podajte se na vznemirljive pohode ali gorsko kolesarjenje.

 

Pozimi se Golte spremenijo v zimsko deželo, ki privablja smučarje in deskarje na snegu od blizu in daleč. Podajte se na smučišče in se spuščajte po nedotaknjenih belih strminah ter uživajte v zimskih športih.

 

Na Velenjskem jezeru ne zamudite priložnosti, da si privoščite wellness in sprostitev. Sprostite se v enem od jezerskih zdravilišč, kjer se lahko razvajate s pomlajevalnimi tretmaji in pomirjujočimi masažami, da vaš um in telo najdeta popolno harmonijo.

 

Ne glede na to, ali iščete pustolovščine, mir, kulturno doživetje ali kombinacijo vsega, vas Velenjsko jezero sprejema z odprtimi rokami. Doživite lepoto narave, sprejmite toplino slovenske gostoljubnosti in si v tej očarljivi destinaciji ustvarite spomine za vse življenje.

 

Načrtujte obisk Velenjskega jezera še danes in pustite, da očarljiva privlačnost tega skritega dragulja pusti neizbrisen pečat v vašem srcu.

Kolesarjenje

Podajte se na nepozabno kolesarsko pustolovščino, ko boste raziskovali osupljivo okolico Velenja. Mesto se nahaja ob vznožju Pohorja, ki je čudovita kulisa za vaše kolesarske podvige. Na voljo so poti za vse ravni znanja in želje, od blagih strmin do zahtevnih terenov.

 

Za ljubitelje narave se Velenje ponaša z obsežno mrežo dobro označenih kolesarskih poti, ki se prepletajo skozi očarljive gozdove, ob mirnih rekah in mimo idiličnih travnikov. Preko zelene pokrajine, vdihnite svež zrak in uživajte v lepoti neokrnjene narave. 

Savinjska dolina

Savinjska dolina je slikovita alpska dolina, obdana z gorami, ki ponuja obiskovalcem nešteto možnosti za uživanje v naravnih lepotah, aktivnostih in odkrivanju kulturnih ter kulinaričnih znamenitosti. Osrednji element tega območja je bistra zelena reka Savinja, ki teče skozi skalnate soteske od Logarske doline do Ljubnega in predstavlja naravni spomenik Slovenije.

 

Zgornje Savinjska dolina je čudovita destinacija za smučarje in ljubitelje narave. Smučišče Golte ponuja 12 km različnih smučarskih prog za vse ravni spretnosti. Tudi izven sezone so Golte priljubljena destinacija za pohodnike, saj alpska planota ponuja številne sprehajalne poti z naravnimi in kulturnimi znamenitostmi.

Golte

Golte

Golte vabijo ljubitelje pustolovščin s svojo navdušujočo lepoto in številnimi razburljivimi dejavnostmi. Poleti uživajte v pohodništvu in kolesarjenju, pozimi pa smučajte na osuplijivih progah.

 

Ljubitelji pohodništva se bodo med mrežo dobro označenih poti, ki se vijejo po  gostih gozdovih in očarljivih pokrajinah, znašli v raju. Raziščite slikovite poti, kot sta Zajčkova pot ali pot na Boskovec, kjer lahko občudujete osupljivo alpsko floro in panoramske razglede, ki se razprostirajo do koder seže pogled.

Velenjski grad

Velenjski grad stoji kot veličastna renesančna palača v osrčju Velenja v Sloveniji. Ta arhitekturni biser izvira iz 13. stoletja in obiskovalcem ponuja očarljiv vpogled v bogato zgodovino in kulturo regije. Raziščite njegove veličastne dvorane, občudujte zapleteno oblikovano notranjost in se s pomočjo zanimivih razstav seznanite s fascinantno preteklostjo gradu. Z njegovega stolpa lahko uživate v panoramskem razgledu na okoliške pokrajine, vključno z Velenjskim jezerom in Pohorjem. Velenjski grad je s svojim očarljivim ambientom in zgodovinskim pomenom obvezna destinacija za ljubitelje zgodovine in tiste, ki iščejo pridih srednjeveškega šarma.

 

Velenjski grad

Ribolov

Ribolov v Velenju je priljubljena zabava tako domačinov kot obiskovalcev. Mirne vode Velenjskega jezera ponujajo popolno okolje za metanje vrvice in uživanje v umetnosti ribolova. Jezero je bogato z različnimi vrstami rib, med drugim s krapi, ščukami, ostriži in somi, zato je pravi raj za ljubitelje ribolova. Postavite si ribiško mesto ob jezeru, se sprostite v mirnem okolju in potrpežljivo počakajte na nagradni ulov. Ne glede na to, ali ste izkušen ribič ali začetnik, možnosti ribolova v Velenju obljubljajo mirno in izpolnjujočo izkušnjo v objemu naravnih lepot jezera.